Zoeken naar startende ondernemers 2016

 
 
startende ondernemers 2016
Aantal startende ondernemers blijft groeien BRUZZ.
2016 was een topjaar voor startende ondernemers. In vergelijking met 2015 noteerden alle gewesten een pak meer starters, goed voor 21, procent meer ondernemingen over het hele land. Brussel blijft de hotspot met maar liefst 1 startende ondernemer op 100 inwoners, maar kampt wel met enkele structurele problemen die al dateren van voor de aanslagen of de tunnelproblematieken.
geld lenen
2016 absoluut topjaar met 89.777 starters in België Graydon BE.
Sterke stijging in 3 gewesten, maar meest in Vlaanderen. Na aftrek stopzettingen blijft netto aangroei aantal bedrijven wel beperkt tot 21, %. Antwerpen 17 mei 2017 Het aantal startende ondernemers is in 2016 andermaal sterk gestegen. Vorig jaar schoten 89.777 nieuwe ondernemers uit de startblokken.
schoonmaakbedrijven
Startersatlas 2016: Aantal West-Vlaamse starters op hoogste niveau in 10 jaar UNIZO West-Vlaanderen.
Uit de startersatlas 2016 blijkt de BVBA, met 1822%, de belangrijkste vennootschapsvorm voor starters. Toch kiest het merendeel voor de oprichting van een eenmanszaak 6118%. De populairste sectoren voor de opstart van een eigen zaak betreffen de dienstensector, de vrije beroepen, de bouwsector en de detailhandel. Frederik Serruys: De overheid heeft een sleutelrol bij het creëren van een gunstig ondernemersklimaat en het faciliteren bij de opstart van een eigen zaak. Zo kan ze verder werken aan een aantrekkelijk sociaal statuut voor zelfstandigen maar ook aan de toegang tot financiering voor startende ondernemers.
wkk
Onderzoek en statistiek UNIZO.be.
Dit rapport focust op de periode van 2006 tot en met 2016 voor alle data die we uit de jaarrekeningen halen. Ook de financiële gezondheid van eenmanszaken wordt in beeld gebracht. KMO Rapport 2017 NL. KMO Rapport 2017 FR. De Startersatlas is een jaarlijkse publicatie van UNIZO, Graydon en UCM. Klik hier voor de volledige Startersatlas. De UNIZO KMO-barometer wordt sinds 1987 opgemaakt en is de conjunctuurindicator voor de Vlaamse KMO. De barometer wordt per kwartaal samengesteld aan de hand van een bevraging bij een representatief KMO-panel van ruim 3.000 ondernemers en bestaat uit verschillende deelindices.
huis verkopen
Aantal startende ondernemers naar recordhoogte Brussel De Standaard.
Niet te missen. Aantal startende ondernemers naar recordhoogte. 17/05/2017 om 1707: Bron: BELGA. Het aantal Belgen dat een eigen onderneming is gestart was nooit hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon. Vooral koerierbedrijven trekken de kar. Vorig jaar kwamen er in ons land 89.777 nieuwe ondernemingen bij, een toename met bijna 9 procent en een absoluut record, zegt Eric Van den Broele van Graydon. Al moeten de cijfers wel genuanceerd worden: als er rekening wordt gehouden met het aantal ondernemingen dat er in 2016 een punt achter zette, bedraagt de nettogroei slechts 21, procent.
iPower
Aantal starters op recordhoogte in 2017: elke dag begonnen 260 Belgen met een eigen zaak VRT NWS. VRT NWS. Play. VRT NWS.
Minder dan tussen 2015 en 2016 een stijging van 87, procent, maar nog steeds een meer dan behoorlijke toename. De" trend van de afgelopen jaren blijft zich volop doorzetten. Ondernemen is meer dan ooit hip, dankzij een verbeterd imago van ondernemerschap in het algemeen en een sterk wijzigende tijdsgeest anderzijds, zegt Danny Van Assche van Unizo. De stijging van het aantal starters geldt voor alle gewesten: Vlaanderen 56, procent, Brussel 45, procent en Wallonië 69, procent. Ook alle provincies gaan erop vooruit, maar procentueel is de aangroei het grootst in Vlaams-Brabant voor Vlaanderen en Henegouwen voor Wallonië. 1 op de 10 starters werft personeel aan. Naast het aantal startende ondernemingen zijn er natuurlijk ook bedrijven die ermee ophouden.
Aantal startende ondernemers zit in de lift België Knack.be.
Bron: De Zondag. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal startende ondernemers in België met 58, procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt De Zondag. 53 Keer gedeeld. Deel op Facebook. Deel op Twitter. Deel op Google. Deel op LinkedIn. Restaurant Middle Eats in Antwerpen opende in maart 2017. In België steeg het aantal starters tussen januari en juni van dit jaar met 58, procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De studiedienst van Unizo en Graydon Belgium telden 47.618 starters ten opzichte van 46.023 in 2016.
Start-ups UNIZO.be.
Starters in je buurt. In samenwerking met GRAYDON krijgt u hier, snel en gratis, inzage in de starters in uw buurt. GRAYDON is de UNIZO partner op het vlak van bedrijfsinformatie, controle op de kredietwaardigheid en risk management. Hieronder is een lijst te vinden van alle nieuwe startende ondernemingen in België.
Starters doen alle records sneuvelen: 6.437 erbij in 2016 Made in Limburg.
Goed nieuws uit startersland. Het aantal ondernemers dat er durft voor te gaan, is in 2016 fenomenaal gestegen. In 2016 schoten in Limburg welgeteld 6.437 ondernemers uit de startblokken. Limburg kent hiermee een stijging van 975%, het meest uitgesproken van heel Vlaanderen, waar het gemiddelde op 722%, ligt.
Startende ondernemers Graydon BE.
Voor ondernemingen die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe klanten, vormen startende ondernemers een belangrijke doelgroep. Botst u soms op uw concurrent wanneer u bij gevestigde firmas prospecteert, dan zal dat anders zijn als u startende ondernemers benadert. Als u bij startende ondernemers als eerste aanklopt, dan bent u uw concurrenten telkens te snel af.

Contacteer ons